2024-08-27
Bando - Pohonné systémy, na ktoré sa môžete spoľahnúť

V oblasti priemyselných pohonných systémov je spoľahlivosť a kvalita kľúčová. Jednou z popredných značiek, ktorá si získala dôveru zákazníkov po celom svete, je Bando. S viac ako 110-ročnou históriou výroby a inovácií, Bando poskytuje riešenia, ktoré spĺňajú najnáročnejšie požiadavky priemyselných aplikácií.

 

Kvalita a inovácia značky Bando

Bando je japonská spoločnosť, ktorá sa špecializuje na výrobu vysokokvalitných pohonných remeňov. Jej produkty sú používané v rôznych odvetviach vrátane poľnohospodárstva, strojárstva, priemyslu a ďalších. Čo robí značku Bando výnimočnou, je jej záväzok k inováciám a neustálemu zlepšovaniu svojich produktov, čoho dôkazom sú rôzne ocenenia a certifikácie, ktoré získala počas svojej existencie.

Výhody remeňov Bando

Remene značky Bando sú známe svojou vysokou výkonnosťou a dlhou životnosťou. Medzi ich hlavné výhody patria:

  • Odolnosť voči extrémnym podmienkam: Remene Bando sú navrhnuté tak, aby odolali aj tým najtvrdším pracovným podmienkam, vrátane vysokých teplôt, vlhkosti a kontaktu s olejmi. Táto odolnosť je dosiahnutá použitím špeciálnych materiálov a výrobných techník, ktoré zabezpečujú dlhodobú spoľahlivosť.

  • Vysoká prenosová kapacita: Remene Bando, ako napríklad séria Power Ace, ponúkajú vynikajúcu prenosovú kapacitu, ktorá umožňuje efektívny prenos výkonu pri menších rozmeroch pohonného systému. To je dôležité najmä v aplikáciách, kde je obmedzený priestor, no vysoké nároky na výkon.

  • Energetická efektívnosť: Vďaka inovatívnym technológiám, ako je napríklad Power Ace Cog, dokážu remene Bando znížiť spotrebu energie, čo vedie k úsporám nákladov na prevádzku. Tieto remene sú ideálne pre aplikácie, kde je dôležitá každá úspora energie.

Široká škála remeňov Bando

Remene Bando sú navrhnuté tak, aby spĺňali potreby rôznych priemyselných aplikácií, či už ide o prenos energie, synchronizáciu pohybu alebo minimalizáciu opotrebenia v náročných podmienkach. Sú rozdelené do troch hlavných kategórií, ktoré reflektujú ich konštrukciu a účel použitia: klinové remene, drážkové remene a ozubené remene.

Remene Bando

 

Klinové remene

Klinové remene sú jednou z najpoužívanejších kategórií remeňov, ktoré sa využívajú v mnohých priemyselných odvetviach. Sú navrhnuté tak, aby poskytovali vysokú prenosovú kapacitu a odolnosť v náročných prevádzkových podmienkach. Medzi hlavné produkty tejto kategórie patria:

  • Power King: Tento remeň je klasickým predstaviteľom klinových remeňov Bando. Vďaka svojej robustnej konštrukcii je ideálny pre použitie v priemysle, kde je potrebné spoľahlivé prenášanie výkonu na dlhé vzdialenosti a pri vysokých zaťaženiach. Jeho špeciálny gumový materiál zaručuje odolnosť voči olejom, teplu a opotrebeniu.

  • Power Ace: Tento úzky profil klinového remeňa je vyvinutý tak, aby prenášal vyšší výkon na menšom priestore. Power Ace umožňuje použitie menších kladiek a kratších vzdialeností, čím sa dosahuje efektívnejší prenos výkonu. Je ideálny pre moderné kompaktné pohonné systémy.

  • Power Ace Cog a Power King Cog: Tieto verzie klinových remeňov majú ozubený dizajn, ktorý poskytuje vyššiu flexibilitu a lepší kontakt s kladkami. Tento dizajn znižuje teplo a opotrebenie, čo predlžuje životnosť remeňa a zlepšuje jeho výkon v náročných aplikáciách.

  • BanFlex: Aj keď BanFlex môže byť považovaný za špecifickú kategóriu, je to remeň s vysokou flexibilitou, navrhnutý pre krátke vzdialenosti a malé priemery kladiek. Vďaka svojej jedinečnej konštrukcii sa používa v kompaktných pohonných systémoch, kde je dôležitá úspora miesta a vysoký výkon.

Drážkové remene

Drážkové remene kombinujú vlastnosti klinových a plochých remeňov, čo im umožňuje poskytovať vysokú prenosovú kapacitu v kompaktných pohonných systémoch. Sú navrhnuté tak, aby poskytovali vysoký výkon pri malých rozmeroch a zaťaženiach. Sú k dispozícii v piatich rôznych roztečiach PH, PJ, PK, PL, PM. Medzi najvýznamnejšie drážkové remene od Bando patria remene Rib Ace:

  • Rib Ace: Tento drážkový remeň je známy svojou mimoriadnou flexibilitou a schopnosťou zvládať vysoké rýchlosti. Jeho konštrukcia umožňuje využitie veľmi malých kladiek, čo je ideálne pre aplikácie, kde je potrebný vysoký výkon na malom priestore. Rib Ace sa často používa v strojárstve, ale aj v spotrebnej elektronike, ako sú sušičky bielizne alebo elektrické ventilátory.

Ozubné remene

Ozubné remene, známe aj ako rozvodové alebo synchronizačné remene, sú navrhnuté pre aplikácie, kde je kľúčová presnosť a spoľahlivosť. Tieto remene zabezpečujú synchronizáciu rýchlostí medzi poháňaným a poháňajúcim zariadením. Synchronous Belt rozvodové remene poskytujú výnimočnú účinnosť, hospodárnosť a výkon. Sú dostupné v oboch rozmerových systémoch, palcových (RMA) aj metrických, čo ich robí univerzálnym riešením pre rôzne aplikácie. Synchronous Belt remene ponúkajú populárne metrické profily ako aj vysokovýkonné STS profily, palcové profily L, H, MXL, XL, XH a rôzne zosilnené verzie vymenovaných profilov.

Bando ponúka širokú škálu ozubených remeňov, ktoré sa vyznačujú nasledujúcimi vlastnosťami:

  • Bez prekĺzania, vysoký výkon: Presné výrobné tolerancie a kompatibilita medzi remeňom a kladkami zabezpečujú, že zuby remeňa dokonale zapadnú do drážok remeníc. To zaisťuje konštantnú výstupnú rýchlosť bez preklzávania, vibrácií alebo kolísania rýchlosti.

  • Energetická efektívnosť: Podľa štúdií amerického Ministerstva energetiky sú synchronizačné remeňové pohony vyše 99% energeticky efektívne, čo vedie k nižším prevádzkovým nákladom.

  • Nízka údržba a ekonomická prevádzka: Pretože ozubené remene nevyžadujú opätovné napínanie a na rozdiel od ozubených kolies alebo reťazí nevyžadujú mazanie, sú ideálne pre aplikácie, kde je údržba obtiažna a prestoje sú nákladné.

  • Nízke napätie: "Tooth grip" princíp ozubených remeňov nevyžaduje vysoké napätie, takže ložiskové zaťaženie je minimalizované, čo vedie k dlhšej životnosti ložísk a motorov.

  • Široký rozsah zaťažení a rýchlostí: Dizajnová všestrannosť robí ozubené remene správnou voľbou pre rôzne aplikácie, kde rýchlosti môžu dosahovať až 10 000 otáčok za minútu a zaťaženia sa môžu pohybovať od zlomkového výkonu až po stovky konských síl.

  • Úspora priestoru a hmotnosti: Remeňové pohony sú kompaktné, pretože kladky sú malé a vzdialenosti medzi osami sú krátke. Na prenesenie jednej konskej sily vážia synchronizačné remene len zlomok toho, čo alternatívne metódy.

  • Tichá a čistá prevádzka: Tieto remene sú vhodné pre použitie v prostrediach, kde je potrebné udržiavať vysoké štandardy čistoty, ako sú napríklad laboratóriá, farmaceutické výrobné linky alebo potravinárske závody, kde by hluk, vibrácie alebo kontaminácia mohli byť problémom.


Bando remene

 

Každá z týchto kategórií remeňov ponúka špecifické výhody pre rôzne aplikácie a potreby zákazníkov. Bando tak poskytuje komplexné riešenie pre pohonné systémy v rôznych odvetviach priemyslu, kde je kľúčová spoľahlivosť, výkonnosť a dlhá životnosť.

Spoľahlivý partner pre budúcnosť

Bando sa neustále zameriava na zlepšovanie svojich produktov a prispôsobovanie sa potrebám moderného priemyslu. S dôrazom na kvalitu, inováciu a ekologické prístupy, spoločnosť Bando pokračuje v poskytovaní riešení, ktoré spĺňajú požiadavky zákazníkov po celom svete. Je to značka, na ktorú sa môžete spoľahnúť nielen dnes, ale aj v budúcnosti.


Naša firma POWER BELT s.r.o. je hrdým distribútorom vysokokvalitných remeňov značky Bando. Ponúkame široký sortiment klinových, drážkových a ozubených remeňov, ktoré spĺňajú najnáročnejšie požiadavky priemyselných aplikácií. S našimi produktmi a odbornými znalosťami vám pomôžeme nájsť to najlepšie riešenie pre vaše pohonné systémy, či už potrebujete spoľahlivosť, energetickú efektívnosť alebo presnosť. Spoľahnite sa na nás ako na svojho partnera pre pohonné systémy.