2020-01-13
Napnite to lepšie

Zariadenia Optibelt TT na báze elektromagnetických vĺn (EM) a podľa zrýchlenia (AC) používame na meranie napätosti remeňov v danom pohone na základe frekvencie chvenia remeňa.

Kompaktné prevedenie merača umožňuje všeobecné používanie počas navrhovania pohonu podľa prevedeného výkonu, v automobilovom priemysle alebo v iných aplikáciach v rôznych priemyselnom odvetviach.
Optibelt TT navrhovali tak, aby sa ho dalo používať aj na ťažko dostupných miestach, pričom meranie napätosti rozličných (klinové, drážkované, ozubené) remeňov prebieha rýchlo a jednoducho.
Optibelt TT
Používanie
Prístroj je pripravený prijímať namerané údaje okamžite po zapnutí. Merač sa musí nachádzať nad remeňom tak, aby sa dve červené LED diódy navzájom dotýkali. Napnutý remeň rozkmitáme jemným úderom pomocou predmetu alebo aj pomocou prsta. Následne začína prístroj snímať kmitanie a výsledky sa zobrazia na zobrazovacej jednotke v jednotkách "Hz". Typ remeňa, stav alebo farba nemá vplyv na výsledok merania. Ideálne hodnoty napätia sú k dispozícii v technickom katalógu spoločnosti Optibelt a sú dostupné aj z výpočtov programu CAP.
Výhody merača Optibelt TT
  • Metódy merenia bez interferencie: EM: elektromagnetické vlny a AC: podľa zrýchlenia
  • Zariadenie je vhodné aj pre merania pre veľké osové vzdialenosti. Frekvenčné intervali sú - EM: 6 – 600 Hz AC: 1-16 Hz
  • Jednoduché používanie meracej hlavy: dve červené LED-ky slúžia na polohovanie
  • Pre aplikáciu na ťažko dostupných miestach: meracia hlava sa nachádza na flexibilnom "krku" (v prípade EM merania) alebo dá sa ho používať aj s 250 mm dlhým predlžovacím káblom. (AC meranie)
  • Veľký, ľahko čitateľný display (58mm x 43 mm) s podsvietením
  • USB port pre nabíjanie
  • Funkcia automatického vypnutia
PDF katalóg na uloženie
Ďalej 
viac informácií na stránke výrobcu
Ďalej 
Máte otázku?

Viac informácií o vyššie uvedenom produkte dostanete na adrese: powerbelt@powerbelt.sk.

Obráťte sa na nás s dôverou!